Monday, September 30, 2013

ထမီနား ခုိစားျခင္း (ေဆာင္းလူ)

တလလုံး ... လခက .. ႏွစ္ေထာင့္ငါးရာ ... ဖုန္းခေပးတဲ့ အပုိေၾကးနဲ႔ ေပါင္းလုိက္ရင္ ... ႏွစ္ေထာင့္ ခုနစ္ရာ ...။ 

တလလုုံး ကုုန္က်စားရိတ္က ... 
အခန္းခ တေထာင့္ ငါးရာ ...
ေရခ မီးခ သုုံးေလး ငါးရာ ... 
ေပါင္းလုုိက္ေတာ့ ႏွစ္ေထာင္ဝန္းက်င္ ...။ 

တလလုုံးစာ ... ဆန္ၾကမ္းတပုုံး ေျပးဆြဲလုုိက္တယ္ ... သုုံးရာ့ငါးဆယ္ ... ဆီတဗူး ဆြဲထားလုုိက္တယ္ ... ေလး ငါး ေျခာက္ဆယ္ ...။ လက္ထဲက်န္တာက ႏွစ္ရာေက်ာ္ ... သုုံးရာ ... က်န္တာေတာ့ ၾကည့္က်က္ၿပီး ျဖစ္သလုုိ ၿပီးတယ္ ...။ 


ေန႔တုုိင္း ... လမ္းေဘးမွာေပါက္ေနတဲ့ ... အညႊန္႔တမ်ဳိးကုုိ ... ဟင္းရည္လုုပ္တယ္ ... လယ္ကြင္းထဲက အေလ့က်ေပါက္ေနတဲ့ ကန္းစြန္းရြက္ကုုိ ... အေၾကာ္လုုပ္တယ္ ... ရာသီစာဆုုိ လမ္းေဘးနားက တပင္ထဲ ထီးထီးႀကီးလႊင့္ေနတဲ့ ... သခြတ္ပင္ႀကီးက စြန္႔က်ဲသမွ် သခြတ္ပြတ္ေတြေကာက္ ... အေျခာက္ခံ ... ေနလွန္းၿပီး ... တုုိ႔စရာလုုပ္လုုိက္ ... သုုပ္စရာ လုုပ္လုုိက္ ...။ 

အသားဟင္းစားခ်င္ရင္ တဆယ္ဖုုိး သုုံးလုုံးရတဲ့ ... လင္ေကာင္မေပၚတဲ့ ၾကက္ဥကုုိ ျပဳတ္ၿပီး ... ဆားကဲကဲ ... င႐ုုတ္သီးကဲကဲနဲ႔ ... သုုပ္ၿပီး ညမနက္ စားလုုိက္တယ္ ...။ 

တခါတေလ ... ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ေဖာေဖာသီသီဝယ္ ... င႐ုုတ္သီးမႈန႔္နဲ႔ နယ္ဖတ္ၿပီး ထမင္းတနပ္ ၿပီးလုုိက္တယ္ ...။ 

ေအာ္ ... အိမ္ေထာင္က်စ က်ေနာ့္မိန္းမ တလဝင္ေငြေလးေပၚ မွီခုုိရတဲ့အခ်ိန္ ... က်ေနာ္ ထမီနားခုုိစားတဲ့ ႏွစ္မ်ားေပါ့ဗ်ာ ...။      ။

ေဆာင္းလူ
စက္တင္ဘာ ၂၂၊ ၂၀၁၃


 

No comments: